Handige tips om de tent te repareren

28-09-2020
Handige tips om de tent te repareren

Je komt terug van vakantie en komt erachter dat de tent toch niet helemaal heel is gebleven. Wat nu? Een nieuwe tent kopen en deze tent weg doen? Dat is vaak niet nodig. Er zijn namelijk diverse producten waarmee je de tent repareert, zodat deze weer een aantal vakanties mee kan. We geven je een aantal tips voor het repareren van de verschillende onderdelen van een tent.

Het tentdoek repareren

Tentdoek is eenvoudig te repareren. Dit is mogelijk door Repair Tape of reparatiedoek te gebruiken. Het belangrijkste is om te kijken van welk materiaal de tent gemaakt is.

Een Nylon tent repareren

Een nylon tent is te repareren met nylon repair tape zoals de Coghlan’s Repair Tape Nylon. Met deze zelfklevende tape is het gemakkelijk om het tentdoek te repareren. De tape is verdeeld in vier kleuren. Kies de kleur die het beste bij de tent past en je ziet er nauwelijks iets van!

Een katoenen tent repareren

Het Bo-Camp Reparatiedoek katoen werkt anders dan de tape. Het doek is geschikt voor katoenen tenten en je bevestigt het doek door het op de tent te strijken of brengt het aan met een verwarmde pan. Het doek is verkrijgbaar in diverse kleuren. Kies de juiste kleur en je ziet nauwelijks nog iets van de reparatie!

Grondzeilen en afdekzeilen repareren

Er is een scheur ontstaan in het grond- of afdekzeil van de tent. Dit is op een eenvoudige manier te repareren met een tape zoals Tenacious Repair Tape. De tape is transparant, waardoor de reparatie bijna niet zichtbaar is. Het is een zelfklevende tape, welke geschikt is voor het repareren van veel verschillende materialen. Een handig product om mee te nemen, want je repareert er ook kleding, slaapmatten en luchtbedden mee.

Lekkage van de naden voorkomen

Bij gebruik van een tent kan het gebeuren dat de naden gaan lekken. Met de tubes Seamgrip reparatiemiddel is het mogelijk om dit weer af te dichten. De naden, maar ook scheuren en gaten zijn na het aanbrengen weer waterdicht. Een ander handig product voor het waterdicht maken van kunststof zeilen zoals grondzeilen en afdekzeilen is de Gear Aid Seamp Grip tentdoekafdichting. Hiermee ontstaat een coatinglaag welke bijna onzichtbaar is.

De tent repareren, dat doe je nu zelf!

Met deze tips repareer je de tent, grond- of afdekzeilen gewoon zelf! Zo kan de tent weer mee naar het volgende kampeeravontuur. Heb je een andere reparatievraag? Stuur de klantenservice een e-mail via webshop@kampeerperfect.nl of bel naar 0297-252526. We helpen je graag!

« Terug naar al ons kampeernieuws