Hoe houd je muggen op afstand?

13-08-2018
Hoe houd je muggen op afstand?

Ja eindelijk, je bent op vakantie. Je voelt je super happy. Even weg van de alledaagse sleur. Er kwam geen eind aan. Nu kan je je hoofd lekker leegmaken en een frisse start maken als je weer terug bent. Maar eerst zet je de rugleuning van je campingstoel naar achteren. Even je gedachten op nul. Heerlijk! Niemand die aan je hoofd zeurt...zzz. Zoem! Je wordt wakker door een irritant geluid. Een paar tellen later begin je aan je hand te krabben. De plek wordt rood en de jeuk wordt erger. Nee hé! Een muggenbult en het is nog een flinke jongen ook. Je houdt die kleine, zoemende bloedzuigertjes toch liever op een grote afstand? Knoflook helpt helaas niet, maar er zijn wel andere handige anti insect middeltjes om ze mee weg te jagen.

Citronella kaarsen

Naast dat citronella kaarsen zorgen voor een aangename sfeerverlichting, zijn ze ook handig voor het wegjagen van muggen. Muggen houden niet van citronella. Ze vinden dit een vervelende geur waardoor ze op afstand blijven. Het voordeel van citronella is dat het natuur-en diervriendelijk is. Ook hoef je het niet op je huid te smeren. Er zijn ook handige citronella kaarsen die je makkelijk mee kan nemen naar de camping. Deze kaarsen zitten in een glas of blik die je kan afsluiten met een deksel. Zo zijn de Coghlan’s Citronella Kaars in blik en Kaars Citronella Glas Outdoor eenvoudig afsluitbaar en neem je deze geurloos mee.

Citronella Spiraal in houder

Steek je liever geen citronella kaars aan, maar wil je wel de muggen op afstand houden? Dit los je gemakkelijk op met de Citronella Spiraal in terracotta houder. De spiraal heeft een brandduur van 6 tot 12 uur per spiraal. Per houder krijg je 10 spiralen meegeleverd. Hiermee kan je dus wel even voort. Je hoeft de spiraal alleen in de houder te plaatsen en aan te steken. Hierna komt de citronella geur vrij. In het midden is de houder open voor het doorlaten van de geur. De citronella spiraal is niet alleen ideaal voor op de camping, maar ook voor tijdens het vissen. Je hebt dan geen bijzettafeltje nodig voor het neerzetten van een kaarsje. De citronella spiraal leg je naast je neer in het gras. Zo kan je in alle rust vissen zonder dat je leeggezogen of lek geprikt wordt door muggen of andere insecten.

Care Plus DEET Spray

Ga je op een mooie zomeravond wandelen, hiken of slapen in de zwoele buitenlucht? Met de Care Plus Anti-Insect DEET 50% Spray ga je goed voorbereid op pad. Het anti insecten middel beschermt je tien uur lang tegen muggen en biedt vijf uur lang bescherming tegen teken. De spray bevat Bitrex. Dit is een reukloze, bittere en parfumvrije stof. De Care Plus DEET spray je verdeelt over de huid. Daarna smeer je het uit over je armen en eventueel over je benen, als je een korte broek of rok draagt.

Wil je DEET ook op je gezicht smeren? Spray dan eerst een beetje op je handen en dep het middel dan zachtjes tegen je wangen aan. Zorg ervoor dat DEET niet in aanraking komt met de ogen en lippen! Na het insmeren wordt geadviseerd om je handen te wassen. Voordat je gaat slapen kan je DEET beter even eraf wassen. Met een lekkere koude douche na een hete zomeravond is dit zo gebeurt.

DEET wordt geadviseerd voor bestemmingen waar een risico bestaat op malaria, dengue (knokkelkoorts) en gele koorts. Het middel is geschikt voor personen vanaf 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Voor zwangere vrouwen en kinderen vanaf drie maanden wordt de Care Plus Anti-Insect Natural Spray geadviseerd. Ook kan je deze spray gebruiken tijdens het geven van borstvoeding.

« Terug naar al ons kampeernieuws